Lego presenta el seu primer ninot en cadira de rodes

La Vanguardia va comunicar fa uns dies que la mítica marca de joguines danesa Lego acaba de presentar a la Fira de Joguines de Londres el primer ninot en cadira de rodes. Aquesta creació ha sigut inspirada per la campanya #ToyLikeMe, que va reclamar als fabricants que incloguessin personatges amb discapacitats a la seva gamma de productes.

El passat any, la marca va rebre més de 20 000 signatures recollides a través de change.org que demanaven que les empreses de joguines que incloguessin entre les seves figures o personatges amb alguna discapacitat, ja que també formen part de la societat i han d’estar representades. Lego va presentar aquest nou personatge amb una comuna escena anomenada ‘Diversió al parc’ que presenta un espai de joc en el qual apareix un noi en cadira de rodes amb ciclistes o un venedor de gelats. A més, al jove l’acompanya un gos ajudant.

Una de les impulsores de la campanya #ToyLikeMe comentava que les marques continuen excloent a 150 milions de nens amb alguna discapacitat perquè no els representen en les seves joguines. Per això la iniciativa de Lego els creadors de la campanya han mostrat la seva emoció i han recalcat la importància i la necessitat de canviar la “percepció cultural” sobre la discapacitat que té la gent.

Leave a comment