Un tablet amb pantalla en Braille per a persones amb discapacitat visual

Segons la Mconnex, pagina web oficial de la universitat de Michigan, un equip d’investigadors de l’escola està desenvolupant unes noves pantalles Braille que ajudaran a persones amb discapacitat visual tenir accés a tota la informació escrita d’una manera més assequible i còmode del que la tecnologia els hi permet ara mateix.

Fins ara les pantalles de braille tenen la capacitat de només mostrar una o unes poques línies de text, per tant el contingut que es pot llegir és molt limitat. I a més d’aquestes limitacions el preu és de diversos milers d’euros.

El nou tablet tindrà la capacitat de representar simultàniament entre 5 mil i 10 mil punts en la pantalla, activats per impulsors hidràulics o neumàtics.

El principal objectiu d’aquests investigadors és d’aconseguir una pantalla en Braille amb unes quantes files i que es sembli als llibres electrònics que hi ha ara mateix al mercat per persones sense discapacitat i que sigui econòmic.

Tenim moltes ganes de conèixer i utilitzar aquest nou tablet!

Leave a comment