Tornar a caminar amb l’ajuda de la tecnologia. (Andorra Televisió)

La ministra ha parlat amb RTVA abans de la conferència sobre com d’imprescindible és la fisioteràpia i l’activitat física en el tractament de les lesions medul·lars. L’ha organitzada l’associació AMIDA que enguany celebra el 25è aniversari. Aquesta tarda s’ha mostrat davant d’un auditori emocionat un exoesquelet que ha permès a un lesionat medul·lar tornar a caminar uns minuts després de 13 anys d’anar amb cadira de rodes.
Davant d’una sala d’actes de l’hospital plena i emocionada, avui s’ha pogut veure com funciona l’exoesquelet, utitlitzat com una eina de rehabilitació més per la Fundació Step by Step una o dues hores per setmana. Per Quico Bella, que pateix una lesió medul·lar, és una gran motivació. El president i fundador d’Step by Step, Federic Crespo, ha destacat la importància d’incorporar l’exoesquelet a la rehabilitació “per poder caminar i per diferents raons mèdiques com l’esteoporosi o una millor digestió”.

La presidenta d’AMIDA, Agustina Grandvallet, reclama un conveni de col·laboració amb la fundació de Barcelona, un extrem que no descarta la ministra de Salut, Cristina Rodríguez.

Aquesta tarda s’ha posat de relleu la importància de l’exercici físic en la rehabilitació de les lesions medul·lars.

Link

Leave a comment