La fundació ONCE i el Servei d’Ocupació d’Andorra aposten per la formació i l’ocupació com a via d’inclusió

La fundació ONCE

Segons Europa Press, la directora d’Ocupació, Formació i Projectes de Fundació ONCE, Sabina Lobato, ha parlat sobre el “Present i futur de les persones amb diferents capacitats”, que la formació i l’ocupació constitueixen la principal via d’inclusió social per a les persones amb discapacitat.

L’entitat té com a objectiu detectar els avanços en les polítiques socials i bones pràctiques que s’han desenvolupat, fins ara, en tots els àmbits relacionats amb les persones amb discapacitat.

Després d’un estudi l’ONCE va detectar que només un 25,7% de les persones amb mobilitat reduïda treballen, aquesta xifra és considerablement més alta en el cas de les persones que tenen estudis superiors. També ha sigut destacat el fet que la crisi econòmica no ha influenciat la contractació d’aquest grup social que ha continuat creixent.

Servei d’Ocupació d’Andorra

Andorra s’uneix als plans internacionals, el departament d’Afers Socials té molt avançada una estratègia per facilitar la inserció laboral a les persones amb discapacitat que afectarà el servei d’Ocupació. I està treballant en una estratègia d’inserció de les persones amb discapacitat en l’àmbit laboral.

Un dels canvis que sortirien d’aquesta estratègia és que les persones amb discapacitat que busquin feina seran ateses al servei d’Ocupació i no a l’Escola de Meritxell com es fa fins ara. A l’edifici del servei “hi haurà un despatx per atendre aquestes persones” va explicar Ester Fenoll. Però aquest no serà l’únic canvi, s’ha d’adequar el servei d’Ocupació per donar cabuda a totes les persones més enllà de quines siguin les seves limitacions.

A AMIDA reconeixem l’importància de la formació, la integració social i el treball de les persones amb discapacitat i per això aquests són els objectius de la nostra organització per aquest 2016.

Leave a comment